Home Historie 2011

Historie 2011

Tilbake til 2010 Til kamparkiv

Til kampoversikt for 2011-sesongen

Til Historie forside

 

2011: Sterk sesong med liten nedtur

På tross av at Lene Mykjåland kom tilbake fra USA, at vi skaffet oss Line Holter fra Stabæk, at Gunhild Herregården var med fra start, at Elise Thorsnes og Emilie Haavi hadde vist seg som to store stjerner, at Guro Knutsen Mienna hadde vist seg som mobil og at en riktignok skadet June Tårnes også ble Røa-spiller, var det bred enighet om at Røa ikke i år heller skulle bli favoritter. Det var enkelte som trodde på Røa, selvfølgelig, men konsensusen var at Stabæk var sterkest.*

DSC_9511.jpg

Line Holter ble årets nykommer i Røa, hun ble etablert på U23-landslaget og spilte sin første A-lagskamp.

Røa sprintet imidlertid ut av startblokkene. Først med en grei hjemmeseier mot Sandviken, før Røa rundspilte Kolbotn på Sofiemyr og vant fortjent 4-0. Deretter var det tangering av toppserierekorden da dynamittjentene slo Linderud-Grei 13-0. Også mot Trondheims-Ørn borte og Medkila hjemme ble det overbevisende seire. Den første nøtten var imidlertid Amazon Grimstad borte. Amazon hadde allerede spilt uavgjort borte mot Stabæk, og var nære på å ta poeng mot Røa også, men nyervervelsen Andrea Frøshaug ordnet tre poeng for Røa. Emilie ble matchvinner for Røa hjemme mot Arna-Bjørnar, og dermed hadde Røa syv seire på rad. Sarpsborg 08 var ikke lette i cupen, men vi dro iland en fortjent seier med 4-0.

Deretter fikk Røas lokomotiv seg en liten støkk med et 1-2-tap borte mot LSK Kvinner. Dette ble hevnet mot Sandviken, som Røa slo komfortabelt 6-1 borte. Bortekampen mot Kattem var imidlertid svært jevn, og det ble Elise Thorsnes som ble matchvinner for Røa denne gang i en kamp Røa var best uten å få det til særlig godt. Deretter var det tilbake til Sandvikens hjemmebane og seier 3-0.  Hjemme igjen var vi bedre enn Klepp, og vant 4-1. Røa ledet fortsatt serien.

Elise mot LSK 2011

Elise Thorsnes var overlegen i Toppserien, og vant toppscorerduellen mot Kristy Moore med 7 mål.

Imidlertid skulle det bli vanskeligheter. Elise fikk rødt kort mot Klepp, og i hennes fravær kom to tøffe kamper. Først ble det 1-4-tap mot Kolbotn, før det ble 1-2 mot Stabæk. Stabæk var bak oss bare på målforskjell. Med Elise tilbake var imidlertid Røa på gang igjen. Først ble det klar seier over Linderud-Grei, før det ble hjemmeseier 3-1, noe flatterende, mot Trondheims-Ørn. Deretter var Røa sterke igjen på bortebane, der Medkila fikk ungjelde med 0-6. Innimellom hadde vi sendt ut Arna-Bjørnar (2-0) og Trondheims-Ørn (3-1) av cupen, og var klare for cupfinale. Dynamite Girls var bedre enn Amazon Grimstad på Røa, og vant greit 4-1. I mellomtiden hadde Arna-Bjørnar sneket seg innpå Røa, og Stabæk på sin side hadde tapt grunn etter tap for Kolbotn. Bergenserne ble dermed Røas gullutfordrer, og de hadde muligheten til å gå forbi på hjemmebane. Imidlertid vant Røa 1-0 borte med scoring av Elise Thorsnes, og befestet sin plass på toppen.

Derfra og inn ga Røa aldri fra seg ledelsen i serien. LSK Kvinner, som hadde funnet ny vår etter å ha slått Stabæk, ble behørig slått 5-0 på Røa, og deretter fulgte en bisarr kamp der Røa faktisk måtte spille på en søkkvåt bane på Klepp Stadion. Det at kampen ble spilt i kraftig vind og med umulig vått underlag var i seg selv svært merkelig, men det endte godt for Røa med 2-1-seier. Dermed var det matchball for Røa i nest siste serierunde. Med ett poeng var Røa seriemester hjemme mot Kattem. Røa vant 8-1, og ble dermed seriemester med stil. Nok en gang mot forhåndstipsene, stort sett.

Stabæk borte var siste kamp. Stabæk måtte vinne for å ta sølvet, og vi måtte spare spillere til cupfinalen mot, nettopp, Stabæk. Dermed vant Stabæk 2-0 i siste kamp uten at det så ut til å interessere Røa all verden. Cupfinalen var igjen spennende. Røa hadde aldri slått Stabæk før, og dynamittjentene hadde aldri vært bedre enn Stabæk i en kamp heller. Det forandret seg. Røa var overlegne i første omgang, og tok ut Stabækspillere over hele linjen. Fullt fortjent scoret Emilie Haavi på gamleklubben, og Røa gikk til pause med 1-0. Resultatet sto seg til fjerde tilleggsminutt, da Katrine Pedersen headet inn en utlikning. I ekstraomgangene scoret Elise Thorsnes (ballen gikk riktignok via Toril Akerhaugen, men skiftet ikke retning), men Kristy Moore utliknet kort tid etter (dette var Moores første mål på Røa).  Dermed ble det straffesparkkonkurranse, som Stabæk vant. Det ble Røas første cuptap i historien, men likevel var det en sesong som ble kronet med seriegull og ledelse fra andre serierunde og inn, og det er det absolutt grunn til å være stolt av.

 

* Fotballmagasinets Jan Reidar Vågsdalen og Arna-Bjørnars Tore Thorsen argumenterte for Røa-seier i tillegg til en nettveddeside.