Home Om dynamitegirls.no

Om dynamitegirls.no

Regler for innlegg og sletting av innlegg.

Visjonen for dynamitegirls.no

 

Nyhetene om Røas bedrifter i kvinnefotball ble lenge styrt på nettet av Røa ILs hjemmeside, www.roail.no.

Hjemmmesiden 2002-2007
Hjemmesiden 2008-2011
Hjemmesiden 2011-2012
Hjemmesiden 2012-

Nettstedet dynamitegirls.no ble dannet i 2001, men har en kort forhistorie. Først var det Elin Biermann Austad som skrev på hjemmesiden, som da hadde en annen adresse. Hennes system var javabasert og hjemmesnekret. Da speaker.no ble brukt eller anbefalt brukt av alle, var ikke Elins system kompatibelt. Elin skulle gå kurs for å lære seg speaker.no, men kurset ble stadig utsatt, og Austad trakk seg.

Etter å ha ligget under roail.no en stund, ble det anmodet fra Harald Nickelsen om at Røa Dynamite Girls skulle få seg en egen hjemmeside. Hans kollega  i Noroffice, Roger Skillingsås, satte opp siden, og faren til Elin Austad, oppmann Ragnar Austad, tok over skrivingen.

Tidlig i 2008 ble Røa tilbudt en gratis hjemmesideoppdatering med gratis support av Iris Design. I tillegg fikk Ragnar hjelp av Siri Nordby og Caroline Knutsen på hjemmesiden, og det ble hyppigere oppdateringer. Året etter kom Andreas Kolle med, og oppdateringene ble langt hyppigere, samtidig som ekstrainformasjon begynte å komme. Hjemmesiden var den første i Toppserien som kom med stabile «Før kampen»-rapporter. I 2010 la også dynamitegirls.no seg på en mindre personlig og mer saklig tone.

Hjemmesiden var imidlertid fortsatt tungrodd, og i 2010 ble det lett etter alternativer. I 2011 gikk dynamitegirls.no over på en wordpressløsning med stor hjelp fra 07. Hjemmesiden gjorde det langt enklere å oppdatere, og som følge av det kom en rekke  nye tillegg: statistikk, historie, billedgalleri, kampoversikt, spillerarkiv, intervjuer, quiz, innbyrdes oppgjør og en rekke andre tillegg.

Særlig ble statistikk viktig. Ragnar Austad har vært flink og samlet fakta og data fra Røa debuterte i seniorsammenheng i 1993 og frem til i dag. Denne statistikken ble sirlig innført i forskjellige oversikter, og Røas side ble kjent for mye informasjon i Toppserien. Kampreferatene var konsekvent med begge lag i førsteellever, i formasjon og med bytter, og selvfølgelig dommer, tilskuere og kort. I tillegg utnevnte dynamitegirls.no ikke bare Røas, men også motstanderens beste spiller. En lenke til motstanderens kampreferat hørte alltid med.

I oktober 2011 kom Røas hjemmeside inn på 55. plass på Topp 100-listen. Det var i og for seg en svært god plassering, men da argumentet mot Røa var mangelen på innhold, klaget Røa på begrunnelsen og vant fram. Ny plassering ble en 24. plass. Fotballen.eu skrev:

 

# Klubb Div Design Innhold Oppdat. Bonus Sum
24 Røa Topps. 13 20 21 4 58

Røa ble vurdert på nytt etter saklige og gode innspill fra klubben. Fortsatt pluss for godt med nyheter, men dynamittjenete for nå flere fortjente poeng for mye mer innhold enn første øyekast tilsier. For også et par bonuspoeng ekstra og klatrer totalt kraftig denne gang. Med noe mer fargerik design kan det bli en virkelig topp-plass i 2012.

Det var allerede snakk om å gjøre noe med den relativt kjedelige layouten, og etter den tilbakemeldingen ble det etter hvert ingen tvil. Skyen som dekket bakgrunnen i toppen og den kjedelige hvitfargen ble erstattet med et jubelbilde fra kampen i 2012 hjemme mot Kolbotn. Ironisk nok bestemte fotballen.eu seg for å droppe «design»-kategorien og erstatte den med «oversiktelighet». Hjemmesiden vokste likevel. Statistikken ble utvidet til å inkludere Røas landslagsspillere, draktnumre gjennom historien, Røas tre beste målscorere fra 1993 fram til siste avsluttede sesong og mye annet.