Home Historie 2009

Historie 2009

Tilbake til 2008 Til kamparkiv

Til kampoversikt for 2009-sesongen

Til 2010

 

2009: Motbeviste alle forhåndstips

Røa hadde mistet Mone Gjesteby og Karen Bredland, men de hadde fått Elise Thorsnes og Camilla Huse. Sent i sesongen kom også Stine Andreassen.

Lene Mykjåland ble Røas første toppscorer i Toppserien.

Før sesongstart var Stabæk storfavoritter til å vinne gullet. For de som hadde sett Røa knuse all motstand i 2008, framsto dette kanskje som rart, men Stabæk var ikke bare Asker under nytt navn. De hadde skaffet seg 2008-toppscorer Kristy Moore, Kolbotns Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning, Larviks Ina Skaug og Brøndbys superstjerne Maiken Pape. De innledet på hjemmebane foran 1321 tilskuere med 2-0 mot Røa, og det svekket ikke favorittstempelet akkurat. Røa opplevde for første gang siden 2001 å ligge helt nederst på tabellen.

For Røa ble tapet mot Stabæk avløst av et nytt poengtap da det ble uavgjort hjemme mot Team Strømmen. Team Strømmen stilte for første gang i en obligatorisk kamp i LSK-fargene, men det var Røa som dominerte. Det hjalp lite da Diana Matheson utnyttet en av de få mulighetene til å score. Etter at Lene Mykjåland danset gjennom forsvaret til Team og ble stoppet på ulovlig vis, ble det straffe. Og Siri Nordby bommer ikke på straffene.

Deretter begynte Røa igjen å vinne kampene de skulle vinne, og tok innpå. En strek i regningen var imidlertid tapet mot Kolbotn hjemme, som medførte at vi lå seks poeng bak Stabæk, men deretter var Røa ferdig med å tape. Røa vant tolv kamper på rad, og i siste serierunde ledet Røa med tre poeng på Stabæk, men med dårligere målforskjell.

Stabæk Support stilte med mange fans og mye bluss. Toppserien ble aldri helt den samme etter.

Siste serierunde var på Røa Kunstgress mot nettopp Stabæk. Kampen var den viktigste Røa hadde spilt på lang tid. Stabæk hadde i hele 2009 hatt en imponerende skare med fans, og her stilte de ekstra mannsterke. Med tilsammen godt over 500 fans skapte de liv på en måte som neppe før er sett på en toppseriekamp. Røa var hovedutfordreren til Stabæk om gullet, og ettersom det bare er 6 kilometer fra Plassen til Nadderud stadion, hadde mange utnevnt Røa som hovedrival. Det gikk også motsatt vei, enda Kolbotn er Røas tradisjonelle hovedrival.

Kampen var tett og med sjanser til begge lag, men den nøytrale tilskuer, av hvilke det var ingen på Plassen, ville  ha lagt merke til at Røa stort sett kontrollerte Stabæk. Stabæk hadde få angrep, og de ble fort ufarliggjort enten av en god Caroline Knutsen eller et godt forsvar. Kampen endte 0-0, og Røa vant serien med Lene Mykjåland som toppscorer.

Røa forsvarte cupgullet med et praktmål av Elise Thorsnes, igjen mot Team Strømmen. Finalen var mye jevnere enn i 2008, og Elise Thorsnes utgjorde den store forskjellen.

Det gikk også overraskende bra i Champions League. Røa møtte først Everton i sin første kamp. Everton var et vrient lag som førstemotstander, og de hadde allerede sendt ut Team Strømmen i kvalifiseringen. Imidlertid vant Røa 3-0 hjemme, mye takket være en superopplagt Emilie Haavi, og kontrollerte inn et 0-2-tap borte. Dermed var Røa videre til kvarfinalen for første gang.

Kvartfinalen ble spilt før sesongstart i 2010, og var en relativt begredelig greie. Røa tapte to ganger 0-5 mot Turbine Potsdam, som senere vant hele turneringen.