Home Historie 2006

Historie 2006

Tilbake til 2005 Til kamparkiv 

Til kampoversikt for 2006-sesongen

Til 2007

 

2006: Veien tilbake til toppen

Geir Nordby fikk ansvaret for å sette sitt preg på Røa Dynamite Girls i 2006.

2006 var året for de store forandringene. Ole-Bjørn Edner sto for den største, da han trakk seg som hovedtrener og overlot jobben til Geir Nordby, som hadde vært assistenttrener eller sidestilt siden 1997. En era var på sett og vis over. Ikke at Ole-Bjørn forsvant helt, men han overlot treningen til Geir.

En annen forskjell var at Røa forsterket laget sitt med fire svært viktige spillere. Den første, paradoksalt nok gitt Ole-Bjørn Edners tilbaketrekking, var Kristine Edner. Hun var tilbake fra skade og fit for fight. De andre tre kom nesten samtidig. Søstrene Guro og Marie Knutsen kom fra det nedrykkede Kattem til Røa, og fikk med seg Lene Mykjåland fra Amazon Grimstad. På lengre sikt var det også viktig at Hedda Strand Gardsjord kom tilbake fra USA-opphold.

Det var et helt annet Røa som spilte i 2006. Dynamite Girls scoret langt flere mål og vant eller spilte uavgjort i mange av kampene de hadde tapt tidligere. Det ble scoringsrekord med 19-0 mot Horten i cupen, mens Klepp ble slått 11-4. For første gang på lenge hadde Røa totalkontroll på Kolbotn, og slo dem komfortabelt 3-1 på bortebane. Det gikk imidlertid noe galt hjemme mot Trondheims-Ørn, som Røa nylig hadde slått ut av cupen. Det ble tap på hjemmebane, og Røa greide aldri å hente inn de poengene helt. Det vil si, det var teoretisk mulig for Røa å vinne serien. Det krevde riktignok at Røa skulle vinne med 11 mål mot Team Strømmen i siste serierunde, men i teorien var det mulig. I praksis var det umulig, da Team Strømmen i stedet slo Røa 4-1. Det endte derfor med en tredjeplass for Røa, tre poeng bak gullet til Kolbotn, som slo Trondheims-Ørn på målforskjell. Dette var en tredjeplass Røa kunne være stolte av.

Røa hadde bevist at de var et topplag. Det fikk de også gjøre i cupen, der de nok en gang hadde totalkontroll på seriemester Kolbotn. Røa vant komfortabelt 4-1, og gikk til semifinalen der de slo Trondheims-Ørn. I finalen møtte de Asker, som hadde blitt tvangsnedflyttet, men hadde kommet rett opp igjen og hadde et farlig mannskap.

Det hjalp lite.  Lene Mykjåland scoret før vi hadde spilt et minutt, og Kristine Edner gjorde 2-0 etter 13 minutter. Minuttet senere hadde Lene igjen scoret, og nå ledet Røa 3-0 i noen minutter, før Asker reduserte. Mot slutten av kampen reduserte Asker igjen, men det holdt ikke for askerbøringene. Røa vant cupfinalen.