Home Historie 2004

Historie 2004

Tilbake til 2003 Til kamparkiv

Til kampoversikt for 2004-sesongen

Til 2005

 

2004: Triumf

Marit Fiane Christensen er en av de beste spillerne på Røa noensinne.

2003-sesongen var en liten fremgang siden 2002- sesongen, og viste helt klart at Røa hadde etablert seg rundt medaljesjiktet. Foran sesongstart 2004 sa Geir Nordby at Røa gikk for medalje. De ble også omtalt som outsidere til medalje i NFFs årbok, mens Aftenposten gjettet dem på en fjerdeplass.

 

Foran sesongen hadde Røa skaffet seg to store forsterkninger i Marit Fiane Christensen fra Asker og Marthe Braavold Johansen fra Larvik. Fiane Christensen hadde allerede noe landslagserfaring, mens Braavold Johansen var en dyktig spiss/midtbanespiller. Marit Fiane Christensen ugjorde den dyktige og stabile forsvarsrekken sammen med Siri Nordby, Elisabeth Wahlin og Mone Gjesteby. Imidlertid var det en stor strek i regningen under oppseiling. Kristine Edner hadde vurdert skifte til Kolbotn. Heldigvis for Røa ble det ikke noe av, og i stedet fikk kapteinen styre Røa til sin første store triumf.

Røa begynte dårlig, og fikk to tap på de første fire serierundene. Men derfra begynte Røa å vinne igjen, og derfra ble det bare to uavgjort og 12 seire på de resterende 14 kampene, blant annet en seier mot Trondheims-Ørn, den argeste konkurrenten. Det holdt til seier i serien med ett poeng. At også Kolbotn ble beseiret, var en ekstra fjær i hatten.

Kristine Edner holder kongepokalen etter cupfinaleseieren i 2004.

Cupen gikk også strålende. Røa vant alle kampene greit fram til kvartfinalen, der de måtte bruke ekstratid mot vanskelige Fløya. I semifinalen ble Kolbotn vrien, men kampen gikk til straffespark. Det ble en kamp mellom verdens beste målvakt, Bente Nordby, og tidligere reservekeeper Silje Vesterbekkmo. Vesterbekkmo trakk det lengste strået, og Røa kom til finalen. I finalen ventet Asker. Røa hadde kort tid tidligere slått Asker i siste serierunde og dermed sikret seriegullet. Finalen ble jevn i målprotokollen, men Røa var det førende laget og vant fortjent 2-1. Røa ble det første laget fra Oslo som vant serien, og samtidig det eneste fra hovedstaden som vant «the double». Fra 2004 av var Røa å regne som et topplag.

 

Røa ble det laget som brukte kortest tid fra opprykk til seriegull. Røa har andreplassen i forhold til første opprykk og cupgull, Medkila rykket opp et par uker før de vant cupfinalen i 2003.