Home Historie 2002

Historie 2002

Tilbake til 2001 Til kamparkiv 

Til kampoversikt for 2002-sesongen

Til 2003

Etter en hard førstesesong var det viktig å utvikle seg positivt for Røa. Det viste seg å gå overraskende bra.

 

2002: Røa tar steget opp

Silje Vesterbekkmo kom på rett tid for Røa.

Foran sesongen fikk Røa Silje Vesterbekkmo fra Kolbotn. Kolbotn hadde skaffet seg Bente Nordby, og da var det lite spilletid for Vesterbekkmo i Kolbotn. Røa hadde på sin side slitt på keepersiden, og Vesterbekkmo kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt.

Med en dyktig keeper på plass gikk Røa fra å være nedrykkskjemper til å bli middelhavsseiler. Etter å ha tapt med åtte mål i 2001, ble det bare halvparten på de styggeste tapene i 2002. Røa begynte også serien langt bedre med seier over Team Strømmen hjemme og uavgjort borte mot Asker, som sesongen før slo Røa 8-0 på Føyka.

Det ble også klart at Røa hadde kommet lenger enn sine motstandere i nedrykksstriden. Byåsen, som Røa hadde spilt uavgjort mot to ganger i 2001, ble slått 7-0 både borte og hjemme. Nyopprykkede Sandviken ble også slått, om noe jevnere. Røa vant også bortekampen mot Team Strømmen, og med imponerende 5-0.

Men Røa tilhørte aldri nedrykksstriden. Tvert imot greide Røa med svært mange gode resultater, inkludert hjemmeseier mot Arna-Bjørnar, Klepp og Trondheims-Ørn og uavgjort mot Kolbotn, å komme seg over midtstreken. Fasit etter endt sesong var en svært imponerende fjerdeplass.

I cupen gikk Røa til semifinalen, der det ble stopp etter ekstraomganger mot Arna-Bjørnar. Dette var Røas første semifinale, og det viste at det lå et potensiale i klubben etter flere sterke resultater. Nå gjalt det bare å få resultatene til å bli mer stabilt gode.