Home Hall of Fame – Geir Kristian Nordby

Hall of Fame – Geir Kristian Nordby

Geir Kristian Nordby dukket opp som trener da Ole Bjørn Edner gjorde en tilbakekomst etter ett års fravær. Han var assistenttreneren som fikk være med på oppturen de første årene, før han i stadig større grad ble oppært til å ta over. Etter 2005-sesongen fikk han tømmene. Han fikk hoppe etter Wirkola som det heter.

Det første året han tok over, kunne ha vært avskrevet som flaks. Han fikk Guro og Marie Knutsen, Kristine Edner kom tilbake og Lene Mykjåland ble også Røa-spiller. Likevel er det ikke bare flaks når man vinner cupen i første forsøk. All tvil om at Røas nye trener hadde flaks ble skjøvet til side da Røa vant serien i 2007. Kolbotn var store forhåndsfavoritter, med Asker som en god nummer to. Likevel ble det Røa som stakk av med seieren. Geir Nordbys store tour de force var imidlertid i 2008, da Røa var så overlegen at de satte de fleste rekordene de kunne – beste målforskjell (fortsatt aktiv per 2012), flest mål (fortsatt aktiv per 2012), størst avstand til nummer 2 (fortsatt aktiv per 2012) og Røa var nære å ta lengst tid uten baklengsmål. Kort sagt var dette Røas store år.

Geir Nordby – naturlig del av Røas Hall of Fame.

Trodde vi. For der vi var overlegne i serien i 2008, var 2009 mye tøffere. Etter tap mot superfavoritt Stabæk borte og uavgjort mot Team Strømmen, lå ikke  Røa særlig bra an. Geir lot seg ikke affisere, og han greide å få jentene til å prestere. Gjennom en taktisk genistrek lyktes det ham å avgjøre gullstriden til Røas fordel på hjemmebane i siste serierunde, der Røa kontrollerte inn seriegullet. Det ble også cupgull, og undre over alle undre – kvartfinale i cupen.

Det er rart å tenke på at etter å ha fått til alt dette på ett år, er heller ikke 2009 Geir Nordbys store bedrift. Den kom i 2010. For han var ribbet for talenter, men valgte å satse lokalt og i tillegg hente inn noen spillere med potensiale. «Nye Røa» ble en suksess. Jentene spilte sammen for hverandre, og de spilte med hjertet utenpå drakta. Det ble noen tap, men det holdt i massevis til sølv i serien og et overlegent cupgull. Verden oppdaget Emilie Haavi og Elise Thorsnes fikk sin gjennombruddssesong for Dynamite Girls. I tillegg til at Gunhild Herregården ble fast på backplass og Stine Andreassen ble et av våre sikreste kort. Mange spillere fikk utvikle seg i dette eventyret av en sesong.

I 2011 ble det nok et gull, og Geir skal ha stor kudos for den også. Men det er 2010-sesongen som beviser Geirs styrke. Geir Nordby har greid å få spillere til å få tro på seg selv, han har vært en viktig inspirator og han har bidratt godt til det gode miljøet – om enn kvaliteten på vitsene hans er under diskusjon. Geir Nordby har stått støtt som en leder skal når det er urolig grunn under ham. Han har nok på flere måter enn én reddet sesongen for  Røa Dynamite Girls. Han er derfor et klart fortjent medlem av Hall of Fame.